Jelyap Yaprak Jelatin’li Yumuşacık Bavaroise
Fransa’yı mutfağınıza getiriyoruz!
Fransa’nın yumuşak mı yumuşak tatlısı Bavaroise, Jelyap Yaprak Jelatin ile daha da kıvamlı, daha da lezzetli!
Malzemeler:
2 adet yaprak jelatin
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
250 ml süt
1 yemek kaşığı granül kahve
125 ml çiğ krema
Yapılışı:
Jelatinleri gevşemesi için bir kap içerisinde soğuk suda bekletin. Hazır kahveyi çeyrek su bardağı sıcak su ile eriterek hazırlayın. Sonrasında yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarıları ile toz şekeri mikser yardımıyla çırparak krema kıvamına getirin. Sonrasında sütü bir tencereye alın ve orta ateşe pişirmeye başlayın. İçine kahveyi ekleyerek karıştırın. Bir taşım kaynatıp ateşten alın.
Krema kıvamına gelen şeker ve yumurta karışımını karıştırmaya devam ederek kahveli sütü bu karışıma yavaş yavaş ekleyin. Sonra karışımı, tekrar sütü kaynattığınız tencereye boşaltın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın. Tahta kaşıkla devamlı aynı yönde karıştırarak koyulaşmasını sağlayın. Kaynamaması için dikkat edin. Karışım kaşıktan ağır ağır akacak bir kıvama gelince ateşten alın.
Yumuşayan jelatinlerin güzelce suyunu sıkın ve tencereye ekleyin. Karıştırarak karışımın sıcaklığında eritin. Jelatinler eriyip iyice karıştıktan sonra karışımı ince bir süzgeçten geçirerek başka bir kaba alın. Karışımın üzeri kaymak tutmaması için ara ara karıştırarak soğutun.
Ayırdığınız yumurta aklarını mikser ile çırparak köpük kıvamına getirin. Ayrı bir kapta kremayı da aynı şekilde 3 dakika kadar çırpın. Soğuyan bavaruaz karışımına önce çırptığınız kremayı ekleyerek karıştırın. Sonra köpük kıvamındaki yumurta akını ekleyerek, köpük formunu bozmadan yavaşça karıştırın.
Karışımı dökeceğiniz kalıpları biraz yağlayın. Hazırladığınız Bavaruaz karışımını kalıplara paylaştırarak buzdolabında 2-3 saat dondurun. Donan bavaruazları ters çevirerek servis tabaklarına aktarın. Tercihinize göre kahve çekirdekleri ve soslar ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!