Jelyap Yaprak Jelatin’li Nefis Limonlu Cheesecake
Tadına doyamayacağınız nefis mi nefis Jelyap Yaprak Jelatin’li Limonlu Cheesecake tarifimiz sizlerle!
Malzemeler:
Tabanı için:
200 gram tereyağı
2 paket burçak bisküvi
100 gram toz şeker
1-2 damla vanilya aroması
Kreması için:
400 gram labne
200 gram şeker
400 gram krema
6 adet Jelyap Yaprak Jelatin
1 adet misket limonu kabuğu rendesi
Süslemesi için:
Şekere bulanıp fırınlanmış limon dilimleri
Bal ya da marmelat
Yapılışı:
Öncelikle soğuk tereyağını eritin. Ardından bisküvileri güzelce parçalayın. Parçalanmış bisküvileri, şekeri ve vanilya aromasını bir kabın içerisinde alın. Üzerine erimiş tereyağını da ekleyip mikserle karıştırın. Karışım kum gibi olduğunda cheesecake kalıbına her yeri eşit olacak şekilde yerleştirin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında, üstü hafif kızarıncaya kadar cheesecake tabanını pişirin. Cheesecake kreması için öncelikle kremayı bir kabın içerisinde güzelce kıvam alana kadar çırpın. Ardından, ayrı bir kapta labneyi, şekeri ve limon kabuğu rendesini çırpın ve kremayla birleştirin. Sonrasında soğuk suda ıslattığınız Jelyap Yaprak Jelatinleri bu karışıma ilave edin ve yavaş yavaş karıştırın. Karışımı soğuyan cheesecake tabanına dökün ve buzdolabında 6 saat kadar dinlenmeye bırakın. Son olarak üstünü limon şekerlemesiyle süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun!