gelner, biyoteknoloji
30.09.2021

Biyoteknoloji Firması Gelner’e Üst Düzey Ziyaret

Türkiye’nin ilk ve tek helal yaprak jelatin, toz jelatin ve türevleri üreticisi olan Balıkesir Gönen Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Gelner Gıda’yı, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı ve Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ziyaret etti.

Uyguner Deri ve Jelyap ortaklığı ile Gönen Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin metrekaresi açık alan olmak üzere 10 bin metrekare kapalı alana Mart 2021 tarihinde kurulan Gelner Gıda Tesisi üst düzey ziyaretçilerini ağırladı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt ve beraberlerindeki heyet, üretimi yerinde inceledi ve değerlendirmelerde bulundu.

GELNER GIDA’DAN ABD’YE İHRACAT

Gelner Gıda, 15 yıl önce Gebze Teknokent’te jelatin ve türevlerinin üretimi üzerine çalışmalar yapmaya başlayan Başyiğit kardeşlerin kurmuş olduğu Jelyap firması ile temeli 85 yıl önce Kazlıçeşme’de atılan ve bugün ülkemizin en köklü deri firmalarından olan Uyguner Deri’nin güç birlikteliği ile kuruldu. Biyoteknoloji üretim firması olan ve TÜBİTAK ile ortak projeler gerçekleştiren Gelner Gıda kısa sürede ürünlerini üretip ihraç etmeye başladı. Gönen’den dünyaya ihracat hedefiyle kurulan Gelner Gıda, üretime başladığı ilk bir sene içerisinde Gönen Deri OSB’den Avrupa’ya, Katar’a, Amerika’ya, Rusya’ya, Güneydoğu Asya’ya ve Çin’e ihracat gerçekleştirdi.